EU-logo.
Leader-logo.
Leader-logo Joutsenten reitti.
Leader-logo Pirkan Helmi.
SAMK-logo.

Taikayöntien lumo -yhteistyöhanke

Taikayöntien lumo -hanke edistää kestävää lähi- ja kotimaan matkailua, kehittää alueen saavutettavuutta, parantaa alueen imagoa ja aktivoi alueen toimijoita synkronoimaan oman toimintansa ja sen kehittämisen Taikayöntien sateenvarjon alle.

Kesto

1.3.2022 – 30.6.2024

Kokonaisbudjetti

129 863,28 €

Euroopan maaseuturahasto

103 890,62 €

Muu julkinen

25 972,66 €

Maaseutu ja sen matkakohteet elävät uutta nousukautta. Maaseudun rauha, tila ja väljyys vetävät puoleensa matkailijoita, vapaa-ajanviettäjiä ja asukkaita, jotka pakenevat ruuhkia ja ihmismääriä isoista asutuskeskuksista maaseutumiljööseen ja etätöiden ääreen.

Taikayöntie on yksi Suomen virallisista matkailuteistä. Se kulkee läpi Huittisten, Punkalaitumen ja Urjalan maaseudun valtakunnallisesti merkittävässä rakennetussa kulttuuriympäristössä. Taikayöntien on elänyt uinuvia vuosia ja kaipaa nyt reitin uudenlaista esittelyä nykypäivän ihmisten kiinnostusten pohjalta. Tätä työtä tukee myös Taikayöntien Lumo -hanke.

Hankkeen hallinnoijana toimii Satakunnan ammattikorkeakoulu ja avainkumppaneina Huittisten kaupunki sekä Punkalaitumen ja Urjalan kunnat.

Yhteystiedot

Niina Aalto
Projektipäällikkö
044 710 3384
niina.k.aalto@samk.fi

Projektin tavoitteet

  • Hankkeessa kartoitetaan ja kootaan Taikayöntien toimijaverkosto asukkaista, yhdistyksistä, järjestöistä, tapahtumista, matkailu- ja kulttuurialasta sekä kuntien edustajista. Tavoitteena on aktivoida ja koordinoida hankkeessa koottavan verkoston yhteistyötä.
  • Terävöittää Taikayöntien viestinnän kärkiä ja parantaa Taikayöntien tunnettuutta sekä löydettävyyttä viestinnän avulla.
  • Vahvistaa Taikayöntien alueen elinvoimaisuutta ja vetovoiman kehittymistä.
  • Varmistaa Taikayöntien tulevaisuus vetovoimaisena maaseutumatkailu- ja asuinalueena sekä sitouttaa alueen toimijat sen kehittämiseen.

Käytännön toimet

  • Taikayöntien toimijaverkoston koonti ja yhteistyö.
  • Taikayöntien tiedon kerääminen ja viestintä.
  • Alueen elinvoimaisuuden ja vetovoiman kehittymisen tukeminen. Tämä sisältää vetovoiman kehittymisen tukemisen tietoa jalkauttamalla ja aktivoimalla sekä toiminnallisten avointen tapahtumien ja/tai tempauksien organisoinnin.
  • Taikayöntien kehittämisen jatkotoimien ja ylläpidon suunnittelu.
EU-logo.
Leader-logo.
Leader-logo Joutsenten reitti.
Leader-logo Pirkan Helmi.
SAMK-logo.