Ce4Re-projektissa kestävä kehitys on avain pitkän aikavälin menestykseen.
Projektimme on suunniteltu antamaan osallistujille tietoa, työkaluja ja tukea, joita tarvitaan menestyksen tueksi jatkuvasti kehittyvässä kestävän kehityksen maailmassa. Kutsumme yrittäjät, kokit ja keittiöpäälliköt muutosmatkalle kohti ravintola-alan kiertotalouden vallankumousta.
Ruoka-ammattilaisten osaamisen vahvistamista
Tukemassa ravintola-alan kiertotalouden vallankumousta!
Projektipartnerit
Yhteystiedot:
Sanna-Mari Renfors
Projektipäällikkö
sanna-mari.renfors@samk.fi
044 710 3821
Annika Koskenkorva
Viestintäpäällikkö
annika.koskenkorva@samk.fi
050 344 9315
Projektin toteuttajat
Ce4Re-projektin (yhteisten kiertotalousratkaisujen kehittäminen keskisen Itämeren ravintola-alalla) koordinaattorina toimii Satakunnan ammattikorkeakoulun Matkailun kehittämiskeskus kumppaneinaan Vidzeme Planning Region (Latvia), Ekomatcentrum (Ruotsi) ja Pyhäjärvi-Instituutti.
Keskitymme kiertotalouteen, innovaatioihin ja yhteistyön rakentamiseen. Tuemme ravintola-, kahvila- ja catering-yrityksiä sekä ruoka-alan ammattilaisia ja asiakkaita luomaan positiivista muutosta maailmaan. Ce4Re on keskisen Itämeren Interreg 2021–2027 -ohjelman projekti, jota rahoittavat Euroopan unioni ja projektipartnerit.
Tule mukaan ravintola-alan kiertotalouden vallankumoukseen!
Miksi Ce4Re?
Kiertotalous
Tässä ajassa, jossa ympäristövaikutusten minimoiminen on välttämätöntä, projekti tarjoaa räätälöityä tukea ja työkaluja ravintoloille, kahviloille ja catering-yrityksille.
Innovaatiot
Edullisten ja helppokäyttöisten digitaalisten työkalujen ja käytäntöjen ansiosta osallistujat voivat pysyä kehityksen kärjessä ja parantaa toimintaansa sekä edistää samalla vihreämpää tulevaisuutta.
Yhteistyötä yli rajojen
Projekti edistää kolmen maan välistä yhteistyötä ja tiedon jakamista osallistujien kesken ja luo kestävää kasvua tukevan ekosysteemin.
Mitä Ce4Re tarjoaa ravintola-alan osallistujille?
Yksinkertaisten ja edullisten digitaalisten työkalujen yhteiskehittämistä, jotka vauhdittavat ravintoloiden siirtymää kohti kiertotaloutta.
- Menusuunnittelu: Miten valita kestävän kehityksen mukaisia raaka-aineita, jotka samalla vähentävät ravintoloiden ympäristövaikutuksia ja tuottavat vähemmän jätettä sekä lisäävät kannattavuutta?
- Jätteen ja ruokahävikin vähentäminen: Miten vähentää jätteiden ja ruokahävikin määrää?
- Kuluttajaviestintä: Miten kasvattaa kuluttajien tietoisuutta ravintolan tekemistä kestävän kehityksen ja kiertotalouden toimenpiteistä?
Lisäksi Ce4Re tarjoaa ravintoloille koulutuksia ja mentorointia kiertotalouden vauhdittamiseksi.
Kenelle projekti on tarkoitettu ja miten siihen voi tulla mukaan?
Ce4Re-projektiin voivat osallistua alle 50 henkilöä työllistävät CB-ohjelma-alueen ravintola-, kahvila- ja catering-yritykset. Lataa projektista kertova esite sekä kerro kiinnostuksestasi ottamalla yhteyttä sähköpostilla hankkeen projektipäällikköön. Mukaan mahtuu yhteensä 20 ravintolaa.