Ce4Re – yhteisten kiertotalousratkaisujen kehittäminen keskisen Itämeren ravintola-alalla

Ce4Re (Development of joint circular solutions in the CB restaurant sector) on ravintola-alan yhteisten kiertotalousratkaisujen kehittämisprojekti, jonka tavoitteena on innostaa tulevaisuuteen katsovia yrittäjiä, intohimoisia kokkeja ja omistautuneita keittiöpäälliköitä vahvistamaan kiertotalouden käytäntöjä liiketoiminnassaan.

Project Logos With Color

Kesto

1.9.2023 – 30.6.2026

Kokonaisbudjetti

1 117 760 €

Interreg Central Baltic

894 208 €

Ce4Re-projektissa kestävä kehitys on avain pitkän aikavälin menestykseen.

Projektimme on suunniteltu antamaan osallistujille tietoa, työkaluja ja tukea, joita tarvitaan menestyksen tueksi jatkuvasti kehittyvässä kestävän kehityksen maailmassa. Kutsumme yrittäjät, kokit ja keittiöpäälliköt muutosmatkalle kohti ravintola-alan kiertotalouden vallankumousta.

Ruoka-ammattilaisten osaamisen vahvistamista
Tukemassa ravintola-alan kiertotalouden vallankumousta!

Projektipartnerit

Yhteystiedot:

Sanna-Mari Renfors
Projektipäällikkö
sanna-mari.renfors@samk.fi
044 710 3821

Annika Koskenkorva
Viestintäpäällikkö
annika.koskenkorva@samk.fi
050 344 9315

Projektin toteuttajat

Ce4Re-projektin (yhteisten kiertotalousratkaisujen kehittäminen keskisen Itämeren ravintola-alalla) koordinaattorina toimii Satakunnan ammattikorkeakoulun Matkailun kehittämiskeskus kumppaneinaan Vidzeme Planning Region (Latvia), Ekomatcentrum (Ruotsi) ja Pyhäjärvi-Instituutti.

Keskitymme kiertotalouteen, innovaatioihin ja yhteistyön rakentamiseen. Tuemme ravintola-, kahvila- ja catering-yrityksiä sekä ruoka-alan ammattilaisia ja asiakkaita luomaan positiivista muutosta maailmaan. Ce4Re on keskisen Itämeren Interreg 2021–2027 -ohjelman projekti, jota rahoittavat Euroopan unioni ja projektipartnerit.

Tule mukaan ravintola-alan kiertotalouden vallankumoukseen!

Miksi Ce4Re?

Kiertotalous
Tässä ajassa, jossa ympäristövaikutusten minimoiminen on välttämätöntä, projekti tarjoaa räätälöityä tukea ja työkaluja ravintoloille, kahviloille ja catering-yrityksille.

Innovaatiot
Edullisten ja helppokäyttöisten digitaalisten työkalujen ja käytäntöjen ansiosta osallistujat voivat pysyä kehityksen kärjessä ja parantaa toimintaansa sekä edistää samalla vihreämpää tulevaisuutta.

Yhteistyötä yli rajojen
Projekti edistää kolmen maan välistä yhteistyötä ja tiedon jakamista osallistujien kesken ja luo kestävää kasvua tukevan ekosysteemin.

Professional team cooks and chefs preparing meal at busy hotel or restaurant  kitchen
Beetroot cream soup with coconut milk and croutons on a brown concrete background. Useful dietary snack and lunch. Flat lay, top view

Mitä Ce4Re tarjoaa ravintola-alan osallistujille?

Yksinkertaisten ja edullisten digitaalisten työkalujen yhteiskehittämistä, jotka vauhdittavat ravintoloiden siirtymää kohti kiertotaloutta.

  • Menusuunnittelu: Miten valita kestävän kehityksen mukaisia raaka-aineita, jotka samalla vähentävät ravintoloiden ympäristövaikutuksia ja tuottavat vähemmän jätettä sekä lisäävät kannattavuutta?
  • Jätteen ja ruokahävikin vähentäminen: Miten vähentää jätteiden ja ruokahävikin määrää?
  • Kuluttajaviestintä: Miten kasvattaa kuluttajien tietoisuutta ravintolan tekemistä kestävän kehityksen ja kiertotalouden toimenpiteistä?

Lisäksi Ce4Re tarjoaa ravintoloille koulutuksia ja mentorointia kiertotalouden vauhdittamiseksi.

Kenelle projekti on tarkoitettu ja miten siihen voi tulla mukaan?

Ce4Re-projektiin voivat osallistua alle 50 henkilöä työllistävät CB-ohjelma-alueen ravintola-, kahvila- ja catering-yritykset. Lataa projektista kertova esite sekä kerro kiinnostuksestasi yhteydenottolomakkeella, niin otamme sinuun yhteyttä pikaisesti. Lomakkeen lähettäminen ei sido mihinkään, mutta pääsemme juttelemaan lisää siitä, miten projektista voisi olla juuri teille eniten hyötyä!

Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Mukaan mahtuu yhteensä 20 ravintolaa, joten kannattaa toimia heti!

Salted herring on paper with dill, lemon and garlic cloves. On dark rustic background
Creamy salmon soup with potato, carrot, leek and bread. Lohikeitto soup, finnish cuisine. Top view

Hankkeen tuottamat julkaisut