Ilmainen uraosaamisen verkkokurssi julkaistu tukemaan nuorten matkailu-, majoitus- ja ravintola-alan integroitumista työelämään

7.2.2024Tiina LeinoUutiset

Hyvät uravalmiudet ovat nuorille avainasemassa, kun he pyrkivät integroitumaan vakaasti työelämään ja tekemään kestävän uran. Tour4Youth-ohjelma tarjoaa nuorille, 15-24-vuotiaille matkailu-, ravintola- ja ravintola-alan opiskelijoille tai valmistuneille työttömille kolmivaiheisen, henkilökohtaisesti tuetun ohjelman tämän tavoitteen saavuttamiseksi.

Kaksi opiskelijaa pöydän äärellä. Pöydällä avonainen kirja ja kannettavat tietokoneet.
Kuvassa vasemmalla Katariina Kurtti ja oikealla Erika Korpunen. Kuvaaja: Mikael Hanhikangas

Matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalan nuorten uranhallintataitojen kehittämiseksi käynnistetään tänään, 1. helmikuuta 2024, oma verkkokurssi. Maksuton, itseopiskeleva, englanninkielinen verkkokurssi tarjoaa väylän itsetuntemuksen ja voimaantumisen rakentamiseen, mahdollisuuksien analysointiin, varsinaisen työllistymisen ja uran suunnitteluun sekä toimiin ryhtymiseen halutun työpaikan saavuttamiseksi.

Viisiosainen kurssi apuna itsensä johtamiseen

Uranhallintakurssin ensimmäisessä osassa keskitytään itsetuntemukseen ja voimaannuttamiseen kysymällä "Who am I?" Arvojen, motivaation ja muiden keskeisten kysymysten analysoinnin avulla osallistujaa ohjataan oppimaan itsestään ja siitä, miten hänen vahvuutensa voivat auttaa luomaan toivotun, laadukkaan uran matkailu-, majoitus- ja ravintola-alalla. Toinen osa "Where to go?" käynnistyy torstaina 8.2., kolmas osa "Miten tehdä se?" käynnistyy torstaina 15.2. ja viimeinen neljäs osa "How to do it?" käynnistyy torstaina 22.2., ja viimeinen osa "How to take the steps?" käynnistyy torstaina 22.2.

Kurssin päätyttyä annetaan todistus hankituista taidoista. Verkkokurssin avulla taidot voidaan näyttää ansioluetteloissa, mikä parantaa työllistymismahdollisuuksia. Yleisesti ottaen kolmivaiheisen Tour4Youth-ohjelman pääpaino on nuorten uranhallintataitojen kehittämisessä ja heidän integroimisessaan kestäviin ja laadukkaisiin uriin matkailu-, majoitus- ja ravintola-alalla.

— Projektiryhmä on erittäin iloinen voidessaan tarjota tämän verkkokurssin! Odotamme innolla, miten kurssi palvelee osallistujia ja myös mahdollisia oivalluksia aiheesta. Kurssi on kehitetty kolmen maan ja viiden yhteistyökumppanin yhteistyönä kokonaisvaltaisen lähestymistavan tarjoamiseksi uranhallintaan. Kurssia kehitetään edelleen saadun palautteen perusteella tarjoamaan uudenlaista tietoa ja oppimista, kertoo projektipäällikkö Tiina Leino SAMKin Matkailun kehittämiskeskuksesta.

Verkkokurssi Career management in tourism, hospitality, and restaurant sectors on saatavilla SAMKin avoimessa Moodlessa. Ilmoittaudu kurssille nimelläsi ja voimassa olevalla sähköpostilla. Saat rekisteröinnin vahvistussähköpostin, ja vahvistuksen jälkeen voit aloittaa kurssin. Voit suorittaa kurssin myös osioissa tai pienemmissä osissa ja jatkaa myöhemmin kurssin suorittamista. Osakokonaisuuksien ja koko kurssin suorittamisen jälkeen saat osaamismerkit ja todistuksen. Saat ne sähköpostitse osoitteeseen, jonka ilmoitit rekisteröitymisen yhteydessä. Nauti kurssista!

Kutsumme myös organisaatiot mukaan

— Kutsumme organisaatioita osallistumaan ohjelmaan! Koska yhteiskuntaan integroituminen on integroitumista työelämään, pyrimme löytämään sopivia ehdokkaita matkailu-, majoitus- tai ravintola-alan organisaatioonne - olipa se minkä kokoinen tai tyyppinen tahansa! Tämä ohjelma tarjoaa loistavat mahdollisuudet toivottaa uudet tulokkaat ja kenties ensimmäiset ei-kotimaiset työntekijät tervetulleiksi organisaatioon. Hankkeen henkilökunta tarjoaa tukea kaikissa vaiheissa sekä osallistujille että organisaatioille, kertoo projektipäällikkö Tiina Leino.

Verkko-opiskelu tukee 4-8 viikon työ- ja harjoittelujaksoja, jotka hanke mahdollistaa joko omassa maassa tai muissa maissa (Suomi, Viro, Latvia, Ruotsi) ohjelma-alueella. Niihin myönnetään taloudellista tukea ohjelman ehtojen mukaisesti. Kohtaamisia alan työnhakijoiden ja työnantajien kanssa luodaan paikallisissa ja eurooppalaisissa tapahtumissa. Toiminta on maksutonta sekä osallistuville nuorille että yrityksille.

Miten pääsemme mukaan?

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Tiina Leino
Satakunnan ammattikorkeakoulu, Matkailun kehittämiskeskus
tiina.leino@samk.fi
+358 50 307 7593

Jaa artikkeli

Lisää uutisia

Lue myös