KILPAILU: Lähetä meille hävikkiruoka-reseptisi!

16.1.2025Uutiset

Kutsumme kaikki ruoanlaiton ystävät mukaan kehittämään uusia, innovatiivisia hävikkiruokareseptejä! Etsimme kiertotalousajattelun mukaisia luomuksia, jotka pääsevät osaksi vapaasti käytettävää reseptipankkiamme.

Hävikkiruokareseptikilpailu 8.1.-8.2.2025.

Kilpailuaika: 8.1.–8.2.2025

Palkinnot:

Kaksi parasta reseptiä palkitaan BioProffan biokeruuastioilla! Kilpailureseptit arvioi tuomaristo, johon kuuluu keittiömestari Simo Reijonsaari, CEO Pooki Foods ja kouluttaja Olli Takanen, Perho PRO.

Näin osallistut:

Lähetä reseptisi meille 8.2.2025 mennessä alla olevan kilpailulomakelinkin kautta. Voit lähettää kilpailuun niin monta reseptiä kuin haluat.

Kilpailuraaka-aineet:

Kilpailuun haetaan reseptejä, jotka käyttävät jotakin seuraavasta 12 raaka-aineesta, niiden ylijäämästä tai hävikistä:

  • peruna
  • porkkana
  • punajuuri
  • sipuli
  • omena
  • lehtisalaatti
  • kurkku
  • tomaatti
  • leipä
  • kana
  • sianliha
  • kala

Raaka-aineet on valittu suomalaisten, ruotsalaisten ja latvialaisten ravintoloiden haastatteluiden pohjalta. Näitä raaka-aineita käytetään eniten ja niissä on paras potentiaali innovatiivisiin kiertotalousajattelun mukaisiin hävikkiruoka-resepteihin.

Arviointikriteerit:

Etsimme ennen kaikkea reseptejä, jotka käyttävät jotakin tai joitakin kahdestatoista listatusta raaka-aineesta innovatiivisesti. Voittajaresepteissä otetaan huomioon raaka-aineen mahdollisimman laaja hyödyntäminen tai uudenlainen käyttötapa, herkullista makua unohtamatta!

Mitä ovat hävikkiruoka-reseptit?

Hävikkiruoka tarkoittaa syömäkelpoista ruokaa, joka muuten päätyisi roskiin tai biojätteeseen. Reseptikehityksessä tämä ajatus tarkoittaa, että kaikki raaka-aineiden osat, sivutuotteet ja ylijäämät pyritään hyödyntämään. Esimerkiksi perunankuoret, keitinvesi tai ylijäänyt perunamuusi voivat toimia uusien luomusten pohjana!

Lisätietoja:

Kilpailu on osa Ce4Re-hanketta, joka kehittää kiertotalousratkaisuja ravintola-alan ja ruokapalvelujen ammattilaisille Itämeren alueella. Kilpailun resepteistä kootaan julkinen reseptipankki. Reseptin lähettäjän suostumuksella reseptissä voidaan mainita hänen nimensä tai edustamansa taho.

Kilpailuun liittyvät kysymykset ja lisätiedot:

Ellinoora Havaste
ellinoora.havaste[at]pji.fi
Pyhäjärvi-instituutti

EU Central Baltic Programme -rahoitteinen Ce4Re-projekti edistää siirtymistä kiertotalouteen kehittämällä yhteisiä, helppokäyttöisiä ja edullisia ratkaisuja ravintoloihin. Se lisää ravintoloiden ja ruokapalvelujen tietämystä ja osaamista kiertotaloudesta. Hanketta toteuttavat yhteistyössä Satakunnan ammattikorkeakoulu, EkoMatCentrum (Ruotsi), Pyhäjärvi-instituutti ja Vidzemen suunnittelualue (Latvia).

Jaa artikkeli

Lisää uutisia

Lue myös