SAMK toteuttaa kansainvälisen intensiiviviikon Merikarvialla

28.3.2022Jaana RuohoUutiset

TURID on verkosto, johon kuuluu yhteensä kuusi korkeakoulua Suomesta, Ruotsista, Virosta ja Latviasta. Korkeakoulut ovat mukana verkostossa matkailuliiketoimintaan liittyvillä tutkinto-ohjelmilla. TURID-verkosto toteuttaa keväällä 2022 opiskelijoilleen suunnatun viiden opintopisteen verkkokurssin, jonka kohokohta on toukokuussa toteutettava intensiiviviikko Merikarvialla. Kevään 2022 kurssin ja intensiiviviikon vetovastuussa on SAMKin Matkailun kehittämiskeskus.

Krookan pienvenesatamaa kuvattuna vesiltä käsin.
Merellinen Merikarvia antaa upeat puitteet korkeakoulujen kansainväliselle yhteistyölle. Kuva: Jaana Ruoho

Merikarvialla järjestettävän intensiiviviikon aikana kehitetään paikallisten matkailualan toimeksiantajien digitaalista markkinointiviestintää. Tuloksena tulee olemaan vino pino videoitua materiaalia toimeksiantajien some-viestintää varten.

– Työntäyteisen viikon iltoihin on varattu vapaa-aikaa ja mukavaa yhteistä tekemistä. Viikosta jää hienoja muistoja, jotka elävät opiskelijoiden valmistumisen jälkeen, kiteyttää Jaana Ruoho Matkailun kehittämiskeskuksesta.

TURID-verkoston vahvuutena ja antoisuutena on se, että järjestettävät kurssit ovat erittäin kansainvälisiä. Verkoston korkeakoulut ovat Suomesta, Ruotsista, Virosta ja Latviasta, mutta osallistuvat tulevat monista eri maista, sillä kurssi on puhutellut erityisesti korkeakoulujen kansainvälisiä opiskelijoita. Osallistujia on yhteensä 24, joista 18 on opiskelijaa ja kuusi opettajaa.

Aktiivinen TURID-verkosto toteuttaa vuonna 2022 toisenkin kurssin ja intensiiviviikon. Syksyllä toteutettava intensiiviviikko järjestetään Lapissa, Lapin ammattikorkeakoulun vetämänä, aiheena on matkailuliiketoiminnan vastuullisuus.

TURID-verkoston muodostavat SAMK, Lapin ammattikorkeakoulu, Novia-Yrkeshögskolan Novia, Högskolan Dalarna, Tallinn University of Technology ja Biznesa augstskola Turība. Verkosto kiittää rahoittajaa Nordplus Higher Education -ohjelmaa.

Jaa artikkeli

Lisää uutisia

Lue myös