Taikayöntielle omat verkkosivut

3.1.2024Niina AaltoUutiset

Urjalasta Punkalaitumen kautta Huittisiin kulkeva Taikayöntie on yksi Suomen virallisista matkailuteistä. Matkailutie on nyt saanut omat verkkosivunsa osoitteessa taikayontie.fi. Sivulle on koottu alueen matkailutarjontaa.

Taikayöntien kuvitettu kartta. Kartan kuvittaja: Eve Sillanpää / Eve the Creator
Taikayöntien kuvitettu kartta. Kartan kuvittaja: Eve Sillanpää / Eve the Creator

Matkailutiet viehättävinä maisema- ja kulttuurireitteinä sekä lähimatkailu ovat alkaneet kiinnostaa ihan uudella tavalla koronapandemia myötä ja sen jälkeen. Taikayöntiestä on ollut aiemmin lähes mahdotonta löytää tietoa verkosta, ja tähän haasteeseen on pyritty vastaamaan uusilla verkkosivuilla. Sivuista hyötyvät niin matkailijat kuin Taikayöntien alueen matkailutoimijatkin. Verkkosivuilla on Visit Finland DataHub -integraatio ja matkailupalvelut tuodaan sivuille Visit Finland DataHub -tietokannasta. Verkkosivut toteutettiin yhdessä JJ-Net Group Oy:n kanssa.

– Taikayöntien verkkosivuille haluttiin ehdottomasti tuoda matkailupalvelut Visit Finland DataHubista. Näin olemme sekä ajan hermolla että säästämme resursseja sivujen päivitystyössä, kertoo Taikayöntien Lumo -hankkeen vetäjä Niina Aalto.

Sivuille on koottu käyntikohteita, teema-artikkeleita, näyttäviä valokuvia sekä muuta matkailijoita palvelevaa tietoa Taikayöntiestä ja alueesta. Verkkosivuilla pääsee tutustumaan myös Taikayöntien uuteen visuaaliseen ilmeeseen.

– Violetti värimaailma kuvaa Taikayöntien alueen lumoavaa taianomaisuutta. Violetilla värillä erotumme myös joukosta, Niina Aalto iloitsee.

Verkkosivut ovat olleet Taikayöntien kuntien eli Urjalan, Punkalaitumen ja Huittisten yhteinen projekti. Kolmen kunnan matkailulliset helmet ja kohteet on pyritty tuomaan esille matkailijoita houkuttelevalla tavalla. Englanninkieliset verkkosivut julkaistaan hieman myöhemmin. Verkkosivut on toteutettu osana Satakunnan ammattikorkeakoulun Matkailun kehittämiskeskuksen Taikayöntien Lumo -hanketta. Leader Joutsenten reitti ja Leader Pirkan Helmi myönsivät hankkeelle EU:n maaseuturahoituksen.

Satakunnan ja Pirkanmaan taitteessa sijaitseva Taikayöntie soveltuukin oivallisesti niin pyöräilijöille, motoristeille, autoilijoille kuin melojillekin.

Lisätiedot:
Projektipäällikkö Niina Aalto
Satakunnan ammattikorkeakoulun Matkailun kehittämiskeskus
niina.k.aalto@samk.fi
+358 44 710 3384

Jaa artikkeli

Lisää uutisia

Lue myös