Taikayöntien lumo on vuoden hanke

26.4.2024Uutiset

Matkailun kehittämiskeskuksen Taikayöntien lumo -hanke sai vuoden hankkeen tunnustuksen Leader Joutsenten reitiltä. Pitkään tehty työ yhden Suomen vanhimpien matkailuteiden tunnettuuden eteen on palkinnut.

Kuvassa kaksi naista hymyilevät pitäen samalla yhdessä taulua käsissään heidän välillään.
Taikayöntien lumo -hankkeen projektipäällikkö Niina Aalto ja Matkailun kehittämiskeskuksen tutkimuspäällikkö Saila Valkeaniemi vastaanottivat Leader Joutsenten reitin kiertopalkinnon.

Leader Joutsenten reitin vuosikokouksessa palkittiin Taikayöntien lumo -hanke vuoden 2023 parhaana hankkeena. Sattumoisin itse vuosikokouskin pidettiin Taikayöntien varrella sijaitsevassa Kahvila Myötätuulessa Punkalaitumella. Palkitsemisperusteissaan Joutsenten reitin hallitus toteaa hankkeen uudistaneen yhden maamme vanhimman matkailutien brändin ja ilmeen 2020-luvulle. Hanke on myös synnyttänyt uutta yhteisöllisyyttä ja yhteistyöverkostoja Huittisten, Punkalaitumen ja Urjalan kuntien alueelle.

– Taikayöntien Lumo -hankkeessa Taikayöntie-matkailutielle on luotu uusi, raikas ilme sekä brändi, parannettu alueen yhteisöllisyyttä sekä lisätty alueen tunnettuutta, positiivista imagoa ja saavutettavuutta viestinnän keinoin. Leader Joutsenten reitin antama huomionosoitus tuntuukin erittäin hyvältä ja kannustaa jatkamaan Taikayöntien kehittämisessä eteenpäin, hankkeen projektipäällikkö Niina Aalto kertoo.

Työtä matkailutien kehittämiseen ei kuitenkaan ole tehty yksin, vaan suuressa roolissa ovat alueen toimijat.

– Kiitos kuuluu kaikille Taikayöntien toimijoille: niin kunnille, matkailuyrittäjille, yhdistyksille sekä kaikille muillekin hankkeessa mukana olleille, jotka ovat ottaneet Taikayöntien matkailureitin kehittämisen omakseen. Taikayöntien kehittäminen tulee jatkumaan myös hankkeen jälkeen, Aalto lisää.

Taikayöntien Lumo -hanke on Satakunnan ammattikorkeakoulun Matkailun kehittämiskeskuksen hallinnoima hanke, jolle Leader Joutsenten reitti ja Leader Pirkan Helmi myönsivät EU:n maaseuturahoituksen. Hankkeen avainkumppaneita ovat Huittisten kaupunki sekä Punkalaitumen ja Urjalan kunnat.

Jaa artikkeli

Lisää uutisia

Lue myös