Koivuniemen Herran farmin maalaishotellille on myönnetty STF-merkki!

21.9.2023Saila ValkeaniemiUutiset

Merikarvialla sijaistevalle Koivuniemen Herran Farmin Hanna & Magnus -maalaishotellille on myönnetty Visit Finlandin Sustainable Travel Finland (STF) -merkki. Elokuussa 2023 myönnetty Visit Finlandin STF -merkki on osoituksena arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä kestävän matkailun eteen. Jokainen merkin saanut taho on täyttänyt yhteisen kriteeristön sekä tehnyt kestävän matkailun toimintasuunnitelman ja osallistunut yhteisiin valmennuksiin. Merkki on voimassa kaksi vuotta, mutta vuosittain tarkastellaan muu muassa itsearviointi ja kehitys- ja toimenpidesuunnitelma uusine tavoitteineen ja aikatauluineen. Satakunnan alueella STF-merkin ovat saavuttaneet Koivuniemen Herran farmin lisäksi Scandic Pori, Kahvila-Ravintola Savipakari ja Yyteri Resort & Camping.

Miina ja Frans Koivuniemi poseeraavat kameralle maalaisasustuksissa.

Koivunimen Herran farmin maalaishotelli Hanna & Magnus tarjoaa elämyksellistä maatilamajoitusta tarinaa huokuvassa pihapiirissä Merikarvialla, jonka kodikkaat kamarit on nimetty tilan 1880-luvulla perustaneen kruununnimismies Magnus Selanderin perheenjäsenten mukaan. Erityistä on, että aamiaisen jälkeen majoittujat pääsevät mukaan tilan eläinten aamuhoidoille yhdessä talon väen kanssa. Koivuniemen Herran farmi on vuodesta 1991 matkailupalveluja tarjonnut yritys, jossa sukupolven vaihdoksen myötä toimintaa ovat luotsanneet sisarukset Miina ja Frans Koivuniemi vuodesta 2020. Heidät on palkittu valtakunnallisella Vuoden Kehittyvä Maaseutumatkailuyritys -palkinnolla, jonka myöntää Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry.

Mitä vastuullisuustyö merkitsee yrityksessä?

Koivuniemen Herran farmilla on tehty järjestelmällistä työtä ympäristövaikutusten vähentämiseksi ja aikaisemmin maalaishotellille on myönnetty kansainvälinen EU Ecolabel -ympäristösertifikaatti.

– Ympäristöarvot ja kierrätys ovat mukana oikeastaan kaikessa tekemisessä. Mittavissa remonteissa sekä uusien tilojen luomisessa on käytetty kekseliäästi paljon jo olemassa olevaa materiaalia, kertoo Frans Koivuniemi.

– Haluamme kehittää osaltamme keinoja kohti vastuullisempaa matkailua panostamalla mm. energian ja veden kulutuksen vähentämiseen, kierrätykseen, jätteiden lajitteluun, esteettömyyteen, paikallisen kulttuuriperinnön ja historian vaalimiseen sekä käyttämällä suomalaisia raaka-aineita keittiössämme. Tärkeässä roolissa ovat myös monipuolinen yhteistyö useiden eri tahojen kanssa, vastuullisuusviestintä sekä asiakkaiden osallistaminen, jatkaa Miina Koivuniemi.

Matkailutoimijoiden valtakunnalliset kestävän matkailun periaatteet

STF-merkin saavuttaneet yritykset ovat sitoutuneet matkailutoimijoiden yhteisiin periaatteisiin, jotka ovat kannanotto yhteistyöhön, ekologiseen ja kulttuuriseen kestävyyteen, kulttuuriperintöön sekä sosiaaliseen kestävyyteen ja hyvinvointiin. Periaatteilla otetaan kantaa toimien pitkäjänteisyyteen ja paikallisuuteen, laatuun, turvallisuuteen sekä ilmastonmuutokseen ja resurssiviisauteen. Lisäksi panostetaan vastuullisuusviestintään, taloudelliseen kestävyyteen ja kilpailukykyyn. Periaatteet ovat viesti yhteisistä päämääristä:

  1. Teemme reilua yhteistyötä
  2. Huolehdimme luonnosta
  3. Kunnioitamme kulttuuriperintöä
  4. Edistämme hyvinvointia, ihmisoikeuksia ja tasa-arvoa
  5. Suosimme paikallista
  6. Panostamme turvallisuuteen ja laatuun
  7. Huomioimme ilmastovaikutukset
  8. Viestimme avoimesti
  9. Kehitämme jatkuvasti yritystoimintaamme
  10. Sitoudumme kestävän matkailun periaatteisiin

Satakunnassa vastuullista matkailua on kehitetty Satakunnan ammattikorkeakoulun Matkailun kehittämiskeskuksen hankkeissa yhteistyössä eri toimijoiden kanssa jo usean vuoden ajan erilaisten koulutusten ja tietoiskujen keinoin. Koivuniemen Herran farmi on yksi heinäkuussa päättyneen Matkailuyritykset vastuulliselle polulle- yritysryhmähankkeen kahdeksasta yrityksestä. Hankkeeseen osallistuneet yritykset ovat olleet Kristalliranta, Kaljaasi Ihana, Kahvila-Ravintola Savipakari, Koivuniemen Herran Farmi, Korsuretket, Krookan Plassi, Vuojoen Kartano ja Elämyspuisto Huikee.

KoivuniemenHerraSTF Web

Jaa artikkeli

Lisää uutisia

Lue myös