Taste Satakunta – ruokamatkailua Satakunnan täydeltä

9.5.2023Terja WahlbergUutiset

Satakunnan ruokamatkailua kehitetään Taste Satakunta -nimen alla. Se sisältää esim. ruokamatkailureittejä, Taste Satakunta menuja, lähiruokakohteita tai mitä tahansa satakuntalaiseen lähiruokaan liittyviä palveluita tai tapahtumia.

Kastikekannulla kaadetaan kastiketta ruoka-annokselle.

Satakunta on ollut ruokamatkailun osalta ehkä hieman pimennossa matkailijoilta tai ainakaan emme ole siitä kovin suureen ääneen kertoneet. Satakuntalaiseen vaatimattomaan tapaan asioista ei kehuskella, vaikka maakuntamme saisi rinta rottingilla kehua upeita elintarvikkeitamme ja ruokamatkailukohteitamme. Gurmeeta – Satakunnan ruokamatkailun kehittämishankkeessa päätavoitteena on nostaa ruokamatkailu Satakunnan vetovoimatekijäksi.

Tätä vauhdittaaksemme hankkeessa on kehitelty Taste Satakunta -brändi, jonka alle voidaan liittää monenlaista satakuntalaiseen ruokamatkailuun liittyvää tekemistä, palvelua, ruokamatkailureittejä, lähiruokakohteita ja -menuita tai vaikkapa ruokaan liittyviä tapahtumia yhden nimen alle. Työpajoissa on kevään aikana jo ideoitu muutamia uusia ruokamatkailureittejä mm. Euraan Kauttuan suunnalle sekä Pohjois-Satakuntaan. Näitä ruokamatkailun tai erilaisten yhdistelmätuotteiden kehittämistä ja tarinallistamista jatketaan edelleen.

Toukokuun aikana julkistetaan myös ensimmäinen Taste Satakunta -menu. Tavoitteena on vuosittain julkistaa kaksi Taste Satakunta -menua, toinen kesän alussa ja toinen syksyllä. Kukin ruokapaikka voi ottaa käyttöönsä joko varsinaisen Taste Satakunta menun tai muokata menua omaan ruokapaikkaansa sopivaksi ja käyttää omia paikallisia raaka-aineita menun mukaisesti. Tarkoituksena on tuoda esille Satakunnan upeita ja monipuolisia raaka-aineita ja samalla antaa ruokapaikoille uusia ideoita omalle ruokalistallensa. Taste Satakunta menuja kehitellään yhteistyössä alan ammattilaisten, Satakunnan keittiömestarit yhdistyksen kanssa.

Taste Satakunta kokonaisuus tulee jatkossa löytymään Visit Satakunnan nettisivuilta. Tällä hetkellä sieltä jo löytyvät maakunnan lähiruokakohteita mm. tilamyymälöitä ja ruokapaikkoja. Lisäksi viestitään sosiaalisen median kanavissa Taste Satakunta aihetunnisteiden kautta.

Taste Satakunta on ruokamatkailua Satakunnan täydeltä!

Taste Satakunta logo.

Gurmeeta-Satakunnan ruokamatkailun kehittämishanke on maaseuturahaston rahoittama. Gurmeeta - Satakunnan ruokamatkailun kehittämishanke on yhteistyöhanke, jonka päätavoitteena on nostaa ruokamatkailu Satakunnan maakunnan vetovoimatekijäksi. Hanke vahvistaa Satakunnan asemaa valtakunnallisena ruokamatkailumaakuntana hyödyntäen maakunnan perinneruokakulttuuria sekä sen ruoan- ja elintarviketuotannon vahvuuksia. Tärkeä osa hanketta on edistää maakunnassa tuotettavan ruoan ja elintarvikkeiden sekä luonnontuotteiden kestävää hyödyntämistä keskeisenä osana ruokamatkailua. Hankkeen toiminta-alueena on Satakunnan maakunta ja kohderyhmänä maaseudulla sijaitsevat ruokamatkailuun kytkeytyvät mikro- ja pienet yritykset sekä muut matkailualan toimijat

Jaa artikkeli

Lisää uutisia

Lue myös