Uusi Taste Satakunta syysmenu on lähiraaka-aineiden juhlaa

9.9.2023Uutiset

Satakunnan maut heräävät eloon uudessa Taste Satakunta -syysmenussa. Lähiraaka-aineista koostuva menu julkaistaan tänään 9. syyskuuta 2023 Huittisissa vietettävän Lähiruokapäivän valtakunnallisten avajaisten yhteydessä. Syysmenun takana ovat Satakunnan Keittiömestarit yhdessä SAMKin Matkailun kehittämiskeskuksen kanssa.

Kokki kokoaa annosta.

Taste Satakunta syysmenu on taidokkaasti suunniteltu yhdistelmä satakuntalaisia raaka-aineita ja herkullista luovuutta. Syysmenun satakuntalaisena alkuruokana on kuhaballotinea ja taimenpastramia, piparjuurikreemiä sekä pikkelöityjä sieniä. Pääruoka kätkee sisäänsä karamellisoitua porsaankylkeä ja savustettua sisäfileetä, jotka saavat kaverikseen ohralla ja kurpitsalla täytetyn savoijinkaalin. Väliruokana perisatakuntalaisine piimäjuustoineen ja puolukkasiirappineen tarjoaa hetken hengähdystä ennen herkullista jälkiruokaa, joka koostuu tyrnisorbetista ja tyrnibavaroiseleivoksesta.

Satakuntalainen ruokakulttuuri herää henkiin Taste Satakunta syysmenussa

Menu on kokonaisuus, joka heijastaa Satakunnan alueen vahvaa ruokakulttuuria ja lähiraaka-aineiden monimuotoisuutta. Satakunnan Keittiömestarit ovat yhdessä Matkailun Kehittämiskeskuksen Gurmeeta ruokamatkailuhankkeen kanssa panostaneet innovatiivisuuteen ja laadukkaaseen ruokaelämykseen.

– Yhdistämällä Satakunnan upeimmat lähiraaka-aineet, perinteiset maut uudella ja raikkaalla tavalla sekä hyödyntämällä kokeneiden keittiömestareiden ammattitaitoa, olemme luoneet Taste Satakunta syysmenun, joka kutsuu niin paikalliset kuin matkailijatkin nauttimaan maakuntamme ainutlaatuisista mauista. Tämä menu tarjoaa ruokaelämyksen syksyiseen satakuntalaiseen ruokamatkailuun", kertoo Terja Wahlberg Matkailun kehittämiskeskuksesta.

Taste Satakunta syysmenua on lähetetty resepteineen satakuntalaisiin ruokapaikkoihin ja menun tekijät toivovatkin, että menu löytyisi maakunnan ravintoloista ja ruokapaikoista joko kokonaisuutena tai valitsemalla omaan ruokapaikkaan sopivan osuuden menusta.

– Taste Satakunta syksyn menu on suunniteltu siten, että sitä voivat ravintolat hyödyntää myös pikkujoulukauden menuissa. Pääruuaksi valittu karamellisoitu porsaankylki savustetun sisäfileen kera on mitä mainioin vaihtoehto joulumenuissa”, hehkuttaa Jukka Luojukoski Satakunnan Keittiömestareista.

Taste Satakunta – lähiruokaa ja ruokamatkailua Satakunnassa

Taste Satakunta menujen pääraaka-aineiden on oltava Satakunnasta, jotta menusta voidaan käyttää Taste Satakunta nimeä. Vuosittain julkistetaan kaksi Taste Satakunta -menua, toinen kesän alussa ja toinen syksyllä. Näiden menujen reseptit ovat helposti saatavilla myös muille kuin ammattikeittiöille visitsatakunta.fi -sivuston Taste Satakunta -osiossa, jotta myös kotikokit voivat valmistaa satakuntalaisia herkkuja omassa keittiössään.

Satakunnan ruokamatkailua kehitetään Taste Satakunta -nimen alla. Se sisältää mm. ruokamatkailureittejä, menuja, lähiruokakohteita, tapahtumia ja mitä tahansa satakuntalaiseen ruokamatkailuun liittyvää. Taste Satakuntaa kehitetään yhdessä Matkailun kehittämiskeskuksen Gurmeeta -hankkeen, matkailuyrittäjien, kehittäjien ja yhteistyökumppaneiden esim. Satakunnan keittiömestareiden kanssa.

Gurmeeta – Satakunnan ruokamatkailun kehittämishankkeessa päätavoitteena on nostaa ruokamatkailu Satakunnan vetovoimatekijäksi. Hanke on kaksivuotinen Maaseuturahaston rahoittama hanke, ja sitä hallinnoi SAMK, Matkailun kehittämiskeskus.

Jaa artikkeli

Lisää uutisia

Lue myös